Hvad nu hvis der fandtes en måde at lave SEO som ikke var teknisk?
Det gør der. Faktisk flere. Og i dette indlæg vil jeg præsentere dig for fem hurtige tips til at optimere dine blogindlæg.
Men kan det virkelig svare sig at bruge tid på en blog?
– Ja, bestemt. Blogging er lige til højrebenet når vi snakker søgemaskineoptimering. Det er den nemmeste måde at levere indhold som Google kan lide. En blog giver flere besøg gennem søgemaskiner. Den giver dig mulighed for at blive fundet på en lang række søgefraser.
Derudover får en blog dine besøgende til at blive på din side i længere tid. Du giver også andre hjemmesider mulighed for at linke til dit indhold på bloggen. Alt dette er med til at øge trafikken på din hjemmeside.
Men det er ikke nok bare at klaske en blog op og skrive et par halvhjertede blogindlæg. De kræver en målrettet indsats. Denne indsats er ikke svær, men den kræver tid, øvelse og planlægning.
Hvis du allerede har skrevet nogle blogindlæg, så kan du arbejde med at optimere dem. Og her er fem hurtige ting du kan gøre.
1. Lav research på søgefraser
Når du sidder med dit blogindlæg foran dig, hvad er dit bud så på hvordan det bliver fundet? Hvis skriver folk i søgefeltet hos Google, som spytter dit blogindlæg ud som resultat?
En blog giver en enestående mulighed for at rangere højt på det der kaldes longtail keywords. Det er søgefraser – ikke søgeord, men hele fraser. Google kan sagtens kende forskel på bøjninger og beslægtede vendinger, så en søgeordsfrase skal ikke være helt ordret det som folk søger på.
Men hvad er søgefrasen for det blogindlæg du vil optimere?
Lav research ved at foretage søgninger på den søgefrase og se hvad Google giver af resultater. Og hvilke alternativer du bliver anbefalet. Det er vigtigt at din søgeord og -fraser indgår i din tekst i forskellige varianter.
2. Vælg en overskrift der fænger
Du må ikke sjuske med overskriften. Den er en af de lavesthængende frugter. Du kan presse rigtig meget seo-saft på din overskrift. Sørg for at brug god tid på at skrive en god overskrift.
Jeg vil anbefale at du skriver mere end én overskrift. Skriv gerne 20-25 overskrifter. Det er sjældent dit første bud der er bedst.
En overskrifts funktion er at få læserne til at klikke på den for at læse indholdet. Derfor skal være meget konkret. Din overskrift skal være meget tydelig om hvad læseren kan forvente. Lad være med at skrive noget generelt. Og lad være med at lave smarte og sjove ordspil. Det er ikke interessant og forvirrer læseren.
Brug en variant af din søgefrase og give et løfte. Vis hvilken værdi læseren kan forvente.
3. Gør teksten let at læse
Når du optimerer dine tekster skal du ikke tænke på søgemaskiner. Du skal tænke på mennesker. Tænk på hvad der gør en tekst let at læse. Og tænk over hvordan du gør den mere overskuelig.
For at gøre teksten lettere at læse er det en god idé at bruge underoverskrifter. Brug gerne ord og fraser der er relateret til søgefrasen. På den måde kan søgemaskinerne se at alt i teksten er relevant.
Lav også gerne mange afsnit. Som tommelfingerregel må et afsnit ikke fylde mere end 3-4 linjer.
4. Skriv en meta-tekst til billeder
Her er helt sikkert billige point at hente hos Google. Der er rigtig mange der springer over teksten til billederne på blogindlægget. I WordPress har du mulighed for at tilføje en meta-tekst til dine billeder. Sørg for at udfylde den med søgefrasen eller variant af den.
På den måde kan du vise søgemaskinerne at dit billede relaterer sig til det du skriver om. Der er flere muligheder for at tilføje tekster. Du skal skrive meta-teksten i det felt der hedder Alt-text.
5. Indsæt relevante links
Links har altid god værdi. Især hvis de er relevante. Lad være med at smide links ind i teksten tilfældigt. Et link skal give værdi og supplere teksten.
Ved at binde dine blogindlæg sammen med interne links får dit indlæg højere værdi. Du har ikke kontrol over eksterne links, men du kan lave en god og brugervenlig sidestruktur ved at bruge interne links. En god struktur gør dit indhold let at finde.
Du kan med fordel linke til andre hjemmesider hvis de har relevant indhold.