Der er mange blogs derude. Gode blogs – uden en mailliste. Det undrer mig.
Maillisten, populært kaldet nyhedsbrev, er noget af det mest værdifulde for en blog. Derfor undrer det mig at der er så mange bloggere der vælger ikke at bede om deres læseres mailadresse.
Måske ved bloggerne ikke hvordan man laver en mailliste eller måske synes de at det er besværligt?
Hvad tror du?
Hvorfor har du ikke en mailliste?
I denne artikel vil jeg give dig to store grunde til at starte en mailliste – lige nu. Jeg vil også prøve at guide dig lidt i den rigtige retning.
En mailliste er din direkte kontakt til læserne
Uanset hvad pessimister og dommedagsprofeter måtte mene om e-mailen, så er det stadig den bedste måde at komme i kontakt med dine læsere.
Jamen jeg bruger Facebook og Twitter – vil nogle sige.
Ja, det er fint. Men selvom du er aktiv på de sociale medier, så er det ikke en sikker og direkte kontakt til dine læsere. Det ville svare til at du satte en opslagstavle op inde på Rådhuspladsen og bad folk sætte en seddel hvis de vil dig noget.
Din egen private hjemmeadresse er det bedste og mest sikre sted at få fat på dig. Det gælder også din e-mailadresse.
Tænk over det. Hvor tit tjekker du din e-mail? En gang om dagen? Flere gange? Jeg vil gætte på at du tjekker den flere gange dagligt. Ikke mindst fordi det er så nemt. Hvis du har en smartphone kan du læse e-mails på farten.
I 2014 var der 2,4 milliarder e-mailbrugere og 91 % af dem tjekker mail mindst en gang om dagen.
Du kan altså godt regne med at din mail bliver set. Det gør den ikke nødvendigvis på de sociale medier. På Twitter er det ikke sikkert at brugeren er online og på Facebook er det kun ca. 4 % af dine følgere der får din besked. Og det er kun 50 % af brugerne på Facebook der er online dagligt.
Maillisten er din sikkerhedsline
Din liste af mailadresser er din eneste sikre måde at komme i kontakt med dine læsere. Medmindre Internettet uddør fra den ene dag til den anden, så kan du altid kontakte dine læsere på e-mail.
Du ejer din mailingliste og den er uafhængig af andre. Den er endda ikke engang afhængig af din hjemmeside. Hvis din hjemmeside ikke virker, så kan du stadig sende mail til dine følgere.
Uden en mailingliste er du prisgivet hvis noget går galt. Hvis du fra den ene dag til den anden må lukke din hjemmeside, så kan du ikke fortælle dine læsere hvad der er sket.
Hvis du sætter din lid til de sociale medier, så er du på den hvis de pludselig lukker. Eller bare laver om på deres forretningsgange. Det er set ofte på både Facebook og Google hvordan virksomheder har mistet kontakten til følgere fordi de har lavet om på funktionaliteterne.
Hvis noget går galt, er mailinglisten din sikkerhedsline. Med en mailliste har du altid kontakt til dine mest trofaste læsere. Din forretning eller blog kan fortsætte uanset hvad der sker.
Hvis noget går galt, er maillisten din sikkerhedsline. Share on XSådan kommer du i gang
Da jeg skulle lave min første mailliste vidste jeg intet om hvordan jeg skulle gøre det. Jeg havde en eller anden idé om at jeg skulle oprette den i mit mailprogram, men det var langt fra sådan jeg skulle gøre.
Maillister kan være meget store. De kan have op flere hundredetusinde e-mailadresser. Derfor kræver det en speciel service der kan håndtere mailadresserne. Det gør du med en mailservice som fx ConvertKit (reklamelink).
ConvertKit er en enkel løsning der er let at bruge. Der er ikke nogen grund til at gøre det sværere end det er 😉
For at få folk til at skrive sig op skal du have en tilmeldingsformular på din hjemmeside. Den kan du nemt lave i ConvertKit. Når du har lavet den skal du kopiere koden over til din WordPress-side. Eller bruge et plugin til at gøre det.
ConvertKit koster lidt at komme i gang med, men det er meget billigt. Alle kan være med. Det er nødvendigt at investere lidt hvis du vil have en professionel blog og hjemmeside. Læs mere hos ConvertKit (reklamelink).
Så er du i gang.
Her finder du et gratis kursus til maillister: Mailliste på 7 dage
OBS: Indlægget indeholder affiliatelink som jeg tjener lidt på. Ved at klikke på de link støtter du mit arbejde på bloggen. Det er sådan jeg får råd til at fortsætte med at lave godt indhold til dig.