Hurtig tjekliste for et godt blogindlæg. Det kan være svært at vide om du har alle elementerne i et blogindlæg. Især hvis du er ny. Derfor har jeg lavet en tjekliste med de vigtigste ting i dit blogindlæg.
1. Arbejdsoverskrift
Der er ingen tvivl om at overskriften er afgørende for om læseren klikke på dit indlæg og læser dine geniale budskaber. Men lad os se det i øjnene – det tager tid at finde på en god overskrift. Og det er hamrende svært at finde på overskriften før du har skrevet teksten.
Derfor anbefaler jeg at du altid starter med en arbejdsoverskrift. Det forhindrer dig i at gå i stå før du starter med at skrive. Din arbejdsoverskrift er en note til dig selv om hvad du er i gang med at skrive om. Senere kan du ændre overskriften til noget bedre.
2. Indledning
Din indledning skal komme lige til sagen med det samme. Fortæl læserne hvad de kan forvente at læse. Giv dem resultatet og pointen med det samme. Der er ingen grund til at trække spændingen. Dit publikum er travle mennesker og har helt sikkert vigtigere ting at tage sig til end at se dig bygge en spænding op.
Indledningen besvarer spørgsmålet hvad? – ikke hvordan?
3. Underoverskrifter
Dine underoverskrifter hjælper læseren med at navigere rundt i din tekst. Den travle læser gider ikke at læse ti små anekdoter før du afslører opskriften på det problem du løser for ham.
Derfor skal du bruge underoverskrifter til at strukturere indholdet så læseren hurtigt kan springe til det vigtigste. Samtidig tjener underoverskriften det formål at formidle budskabet i selve brødteksten. På den måde får skimmerne også hele dit budskab med.
Når du for eksempel læser dette indlæg, så behøver du strengt taget ikke at læse det der står under overskrifterne. Hvis du er rutineret behøver du ingen forklaring på tjeklisten.
4. Handling (CTA)
Alle dine blogindlæg skal have en eller anden form for handling. Du skal være klar over hvad du vil have læseren til at gøre efter at have læst din tekst. I fagtermer kaldes det en call to action (CTA).
En handling kan være en opfordring til at klikke og læse et indlæg der uddyber eller giver mere værdi. Det kan være et eksternt link – dvs. et link væk fra din blog. Eller det kan være en opfordring til at gøre noget på de sociale medier eller at udføre en opgave.
Du må aldrig efterlade læseren i en blindgyde. Sørg for at vise dit publikum vejen.
5. Billede
Det visuelle har stor betydning. Der findes mennesker der aldrig ville læse et blogindlæg uden et billede. Uanset hvilket billede. Ren tekst virker tungt og uinspirerende.
Tænk gerne over hvad din stil er når du lægger billeder på. I de første mange år lavede jeg mine egne billeder, men det blev sværere og sværere for mig at lave relevante fotos. Nu bruger jeg stock photos som jeg redigerer. Derefter lægger jeg billedet ind i blogindlægget og tilføjer en beskrivelse så mit indlæg også kan findes i fotosøgninger.
Jeg finder min billeder på Pixabay.com (gratis) og redigerer den på Canva.com (gratis).
Tip: lad være med at bruge en rodebutik af billeder. Det skaber forvirring. Find din stil. Bestemte motiver, farver osv.
Så er du klar til at udgive 😉