Her er otte forskellige slags blogindlæg du bør have på din blog. Der findes flere, men disse er de mest populære. De skaber afveksling på din blog og listen gør det let for dig at vælge dit næste blogindlæg.
Du får serveret dine næste otte blogindlæg på et sølvfad. Det bliver ikke ret meget lettere for dig.
Vidste du at du kan skrive om præcis det samme emne, med præcis den samme vinkel i otte forskellige blogindlæg? Hvert indlæg vil stadig blive unikt. Det handler om at levere budskabet på forskellige måder. I bloggerens fagsprog kaldes det repurpose.
Lad os sige at du har skrevet 20 indlæg på din blog. Så betyder det at du kan skrive yderligere syv indlæg per styk. I alt stof til 160 blogindlæg uden at du behøver at tænke revolutionerende tanker om nyt indhold.
Nogle gange glemmer jeg hvor enkelt det er
Ind imellem sidder jeg og tænker på hvad jeg skal skrive. Jeg er helt blank. Det virker som om jeg allerede har skrevet alt hvad der var at sige. Det har jeg sådan set også. Men det handler jo ikke om hele tiden at skrive noget nyt. Målet er at levere et blogindlæg der hjælper en læser. Og så er det ligegyldigt hvor mange gange jeg har skrevet det før.
Hver type blogindlæg har sine læsere. Der findes et publikum der foretrækker trin for trin-blogindlæg og et andet der helst vil have et par hurtige tips. Andre foretrækker en dybdegående how-to-artikel. Alle læsere er forskellige og ved at skrive budskabet på forskellige måder hjælper du flere mennesker.
Når jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal fylde i min udgivelseskalender, så går jeg tilbage i mine arkiver og ser om jeg kan skrive et indlæg om i et andet format.
1. Liste
Listeindlæg har altid været populære. Mange bloggere bruger dem til at lave populært indhold der bliver delt ofte. En fare ved listeindlæg er at der er risiko for at de bliver overfladiske. Men hvis du laver dem rigtigt, så kan de motivere til handling og være utroligt værdifulde.
Her er et par fordele ved listeindlæg (og et eksempel på listeindlæg):
- Lister er hurtige at læse. Mennesker er dovne og har travlt. De læser ikke alt det du har skrevet, men en liste er nem og hurtig at skimme.
- En liste holder dig på sporet. Der er en klar start og slutning på afsnittet. Der forhindrer dig i at rable løs om andet end det mest relevante.
- Overskuelig tekst. Lister giver et hurtigt overblik. De står pænt og ordentligt – det giver læsero.
- Høj værdi. Det er en skrøne at lister er overfladiske og ligegyldige. Det kommer helt an på forfatteren. En liste kan have lige så stor værdi som dine andre indlæg.
- Lette at skrive. Dispositionen til en liste giver nærmest sig selv. Derfor er den hurtig at skrive.
2. Links
Links er populære. Ikke tilfældige links – de skal være relevante. Et blogindlæg med mange links er en ressource til værdifuldt indhold andre steder på nettet. Et linkindlæg skal derfor linke til andre blogindlæg eller ressourcer du kan anbefale din læsere at kigge nærmere på.
Hvorfor skulle du sende folk væk fra din blog? – Fordi du bliver opfattet som en ressource. Dit publikum kan altid hente en løsning eller en god kilde hos dig. Det gør dig troværdig og værdifuld. Vær ikke bange for at anbefale andre gode arbejde. Nogle gange kan der komme et samarbejde ud af det. Hvor glad ville du ikke være for at andre linker til dit indhold?
Advarsel: En gammel strategi gik ud på at bytte links. Lad være med det. Søgemaskinerne kan ikke lide det og det giver ikke værdi for dine læsere. Link kun til indhold der er relevant – og gør det uden at forvente et link til gengæld.
3. Mening
Fortæl os din mening. Vi elsker den og du vil helt sikker få både ris og ros for den. Det er godt når folk gider at reagere på din holdning til et emne – også selvom det er en negativ reaktion.
Det kræver mod at sige sin mening offentligt. Til gengæld gør den din blog autentisk og du vinder mange følgere der vil elske dig for det. Dit syn på verden er det der adskiller din blog fra alle de andre. Stå ved din mening og fortæl den.
4. Sådan…
Løsninger. Det er dét vi leder efter på Google. Vi har et problem og spørger hvordan. Så er det jo helt perfekt når vi finder svaret: Sådan gør du.
På engelsk er det de populære how-to-blogindlæg. De er indlæg der viser hvordan du løser et problem dine læsere har. Det er den type indlæg der bør dominere dit indhold på bloggen. Når du viser dig som problemløser bliver du snart opfattet som ekspert på området. Du hjælper mennesker og gør en forskel i deres liv. Effektivt.
5. Trin for trin
Løsninger kan præsenteres på forskellige måder. Nogle mennesker kan lide at få en trin for trin-løsning. Det er dejligt nemt at starte ved punkt et og slutte i punkt x og så er problemet ude af verden.
Det fritager læseren fra at skulle sætte sig ind i tekniske detaljer. Han eller hun behøver bare at gøre som du har beskrevet punkt for punkt. Og når listen er slut er problemet løst. Det er ligesom de mennesker der har lettest ved at træne når der står en instruktør og viser næste øvelse. Nemt og uforpligtende.
6. Tjekliste
Nogle gange kan læserens udfordringer være uoverskuelige. Det er ikke fordi læseren ikke kan løse sit problem. Det er bare pokkers svært at danne sig et overblik og forme en struktur.
Det kan du gøre med en tjekliste. Lav gerne listen med afkrydsningsfelter eller radioknapper. Så kan læseren krydse af efterhånden som opgaven bliver løst. Tjeklisten sikrer at læseren får det hele med i en proces der virker uoverskuelig.
7. Tips og tricks
Hvem elsker ikke at få et godt tip? Det er populært at være effektiv og arbejde smart. Vi vil alle gerne løse opgaver på den nemmeste måde og hvis der findes en genvej, så vil vi kende den.
Et godt tip er altid populært og det behøver ikke at fylde et langt indlæg på flere tusinde ord. Nogle gange er et par korte afsnit nok.
8. Lang liste
Sjovt nok kan uendeligt lange lister være utroligt populære. Der er mange mennesker der leder efter udtømmende idéer eller forslag. En lang liste kan være en komplet opremsning af samtlige grøntsager med angivelse af sæson. Eller 210 fiskeretter der kun tager 15 minutter alt lave.
Lange lister tager tid at lave, men de er meget populære. Du kan endda bruge dem senere som en freebie når du opbygger en mailliste.
Planlæg flere indlæg
Når du planlægger dine næste blogindlæg, så prøv at skrive samme indlæg i forskellige formater. Skriv for eksempel et blogindlæg hvor du først giver din mening om noget og derefter en liste over det samme tema. Du vil blive overrasket over hvor mange muligheder du har for at variere dit budskab.