Trafik til hjemmesiden fra LinkedIn er især for dig der handler med andre virksomheder. B2B henter afgjort flest besøg fra linkedIn af alle sociale medier. Hvis du tilbyder ydelser primært til forbrugere (B2C) så skal du nok vende din indsats mere mod Facebook – her er 5 hurtige tips til at få trafik fra Facebook.
LinkedIn kan være en guldgrube eller spild af tid. Det afhænger fuldstændig af hvem din målgruppe er. Personligt oplever jeg væsentligt øget trafik til min hjemmeside ved minimal aktivitet på LinkedIn.
1. Vær aktiv
Mit første kneb til at trække trafik fra LinkedIn er at være aktiv. Log ind hver dag og se om der er sket noget nyt. Deltag i debatten, del hvad der er værd at dele og mind dit netværk om at du er glad for at se dem.
Deltag i grupper der er relevante for din niche. Både grupper hvor andre eksperter deltager og grupper hvor din målgruppe holder af at være. Du kan eventuelt oprette din egen gruppe.
2. Optimér din profil
Sørg for at have en skarp profil. Et vellignende billede af dig selv er vigtig. Ingen gider at handle med mennesker der ikke tør vise sit ansigt. Lad det stå helt klart og tydelig hvem du er og hvad du laver.
Kontaktinformation skal være let at finde. Skriv tydeligt hvordan dit publikum kan komme i kontakt med dig. Og husk at skrive linket på din hjemmeside ind i din profil.
Du skal have en kort og præcis profiltekst så folk kan se hvad du kan hjælpe med. Husk at lade det handle om læseren – ikke om dig. Dvs. hav fokus på læserens udbytte og hvordan du kan bidrage til det udbytte.
I din profil har du mulighed for at indsætte links til specifikke sider på din hjemmeside. Sørg for at linke til hjørnestensindhold, produkter og freebies. Det er her trafikken kommer fra.
3. Del dit indhold
Når du skriver relevant indhold, så kan du regne med stor interesse fra LinkedIn-brugerne. Derfor kan det i den grad betale sig at dele sine blogindlæg ofte på Facebook. Gamle som nye indlæg. Video er også godt at dele.
Men del ikke så meget at du bliver irriterende. På LinkedIn ligger irritationsniveauet på et opslag dagligt. Men husk at det er en tommelfingerregel. Alt afhænger af dit indhold og dit publikum. Der findes dygtige mennesker der slipper afsted med 3-4 daglige opslag på LinkedIn. Men prøv dig frem at se hvad der virker for dig.
4. Tilføj en dele-knap på din hjemmeside
Gør det nemt at dele dit indhold på LinkedIn. På din blog skal du have en deleknap som læseren hurtigt kan klikke på for at dele din helt forrygende artikel med sit netværk på LinkedIn.
Der er flere måder du kan tilføje en deleknap. Den letteste er nok at bruge JetPack på WordPress. Men der findes også andre løsninger. Bare husk at de skal være brugervenlige og passe med din stil og mobilversion.
5. Optimér dine forbindelser
Det er ikke helt ligegyldigt hvem du har i dit netværk. Sørg for at det er relevante mennesker du har forbindelse til. Det vil gøre dit netværk stærkt. Og det vil arbejde for dig. Men hvis du bare er forbundet med 500 tilfældige mennesker, så er dit netværk værdiløst. Som at deltage i et lotteri.
I sin tid startede jeg med at få 500+ forbindelser. Jeg opdagede at når jeg nåede 500 forbindelser så begyndte flere at bede om forbindelse af sig selv. Jeg behøvede ikke længere at være så opsøgende. Derfor var mit mål at få 500 forbindelse. Næsten ligegyldigt hvem.
Derefter begyndte jeg at optimere mine forbindelser. Derfor sletter jeg ofte forbindelser der ikke har værdi for mit netværk. Nogle vil sige at det er dumt. Men jeg tror at et lille stærkt netværk arbejder bedre end et stort svagt.
6. Skriv indhold der skaber aktivitet
Skriv indhold på din hjemmeside der skaber aktivitet og hjælper mennesker. Værdifuldt indhold. På LinkedIn skal du skrive opslag der på samme måde skaber aktivitet. Giv gode tips og tricks. Hjælp dit netværk med nogle helt praktiske og hurtige tips de kan bruge med det samme.
Stil meget gerne spørgsmål og bed om andres mening om et eller andet. Derudover er det et fantastisk forum at bede om hjælp. Husk at den bedste måde at hjælpe andre er at lade dem hjælpe dig.