Du kan hurtigt læse dette indlæg om at lave en udgivelsesplan for sociale medier. Men du skal ikke forvente at der på magisk vis kommer en konkret plan ud af det. Det kræver at du selv er indstillet på at gøre arbejdet.
For nogle mennesker virker det helt uoverkommeligt at finde ud af at lægge en god plan. Det kan jeg ikke helt relatere mig til. Så i stedet for at undre mig over hvorfor du ikke bare får lavet den plan som gør dit arbejde hundrede gange lettere, så har jeg skrevet dette indlæg der viser dig trin for trin hvordan du kan lave en god plan.
Før vi går i gang vil jeg anbefale at du læser mit indlæg: Sådan laver du en udgivelsesplan for sociale medier.
1. Lav en oversigt
Start med at få overblikket over hvilke sociale medier du vil promovere på. Skriv dem ind i en matrix med ugedage. Gør det så enkelt som muligt. Jeg bruger min bullet journal.
Jeg har valgt at arbejde med Facebook, Twitter og Pinterest. Tidligere har jeg prøvet med LinkedIn, men jeg tiltrækker et andet publikum end jeg ønsker. Forsøgsvist har jeg trukket Pinterest ind i stedet for. Det kan være et effektivt medium og jeg håber at Pinterest vokser sig større i Danmark.
2. Udfyld matrix med udgivelser
Det næste jeg gør er at udfylde hvor mange gange jeg vil udgive på hver ugedag. Hvis du er i tvivl om hvor meget du kan tillade dig at udgive, så læs mit indlæg: Sådan laver du en udgivelsesplan.
Oki – jeg erkender at min plan kunne gøres endnu mere simpel fordi jeg har valgt det samme antal udgivelser hver dag. Men jeg har oparbejdet erfaring og har indhold nok til at jeg kan automatisere en stor del af det. Derfor kan jeg tillade mig en høj frekvens. Hvis du er ny vil jeg anbefale at du måske ikke udgiver hver dag og en mere overskuelig frekvens.
På Facebook er det ret begrænset hvor meget du kan tillade dig at slå op før du irriterer dine følgere. Hvis du har både en gruppe og en side, så kan du selvfølgelig slå et opslag op på hver – dvs. to opslag per dag. Som regel er mine opslag på side og gruppe det samme hvis jeg føler at det er relevant.
Twitter har en høj frekvens. Faktisk kan du lave op til 50 tweets per dag uden at det generer nogen. Men det kræver et stort engagement fra din side.
Pinterest arbejder også med en ret høj frekvens for at have værdi. Til gengæld skal en ret stor del af indholdet være curated – dvs. formidlet indhold. Curated indhold er indhold fra andre sider og blogs – noget du ikke selv har lavet.
3. Lav en notits om curated indhold
Til sidst kan jeg lide at lave en lille notits om hvor stor en andel af indholdet der skal være curated. Det giver mig et indtryk af hvor meget relevant indhold jeg skal finde og formidle fra andre blogs.
Med denne simple lille udgivelsesplan har jeg alt den information jeg har brug for når jeg skal i gang med at planlægge mit indhold i CoSchedule (reklamelink) – min digitale udgivelseskalender – editorial.
Hver dag skal jeg lave cirka 10-11 af mine egne opslag og finde 16-18 indlæg fra andre blogs som jeg kan dele. Det virker meget massivt, men efterhånden som du får opbygget et bibliotek af indhold kan du automatisere en god portion af indholdet. Jeg vil anslå at 75 % af mit eget indhold er automatiseret indhold.
Men husk at automatisering ikke fritager dig fra at svare på kommentarer og være aktiv på medierne. Det er udelukkende et middel til at gøre arbejdet lettere. Netop derfor anbefaler jeg ikke mere en tre sociale medier.