Du er vild med LinkedIn. Alle du kender bruger LinkedIn og der er de fedeste debatter. Altid god hjælp at hente. Og så tænker du – jeg er LinkedIn-mester, så her vil jeg promovere mit indhold. Men ingen klikker på dine links til fede blogindlæg der vil revolutionere verden.
Hvorfor?
Måske fordi din målgruppe ikke bruger LinkedIn. Det er en klassisk fejl at antage at ens målgruppe bruger de samme sociale platforme som man selv gør. Men det er langt fra tilfældet. Du er nød til at identificere din målgruppes favoritmedier. Det er dem der bestemmer hvor du skal være.
Jamen jeg kan ikke lide SnapChat og jeg kender ikke TikTok. Bare ærgerligt, så må du bevæge dig ud af din komfortzone og komme i gang med at lære dét din målgruppe kan lide.
Jeg har også tusinde argumenter for hvorfor jeg ikke orker LinkedIn eller Facebook, men de nytter ikke. Hvis jeg vil være synlig og trække flere besøg til min hjemmeside, så er jeg død og pine nødt til at finde det sjove i at være på min målgruppes foretrukne medier.
Og heldigvis er der mindst ligeså mange positive aspekter ved medier der ikke lige tiltaler os.
Vi er vanemennesker
Hele problemet ligger i at vi er vanemennesker. Vi kan lide det vi kender og det vores venner kender og bruger. Hvis vi skal til at sætte os ind i noget nyt, så skal vi møde nye mennesker og lære en ny teknologi eller metode.
Det kan vi ikke lide. Det er et brud på vores trygge hverdag og rutine. Vi frygter om vi kan finde ud af det. Om vi kan få nye venner eller følgere på et andet socialt medium end det vi allerede kender. Vi skal lære nye spilleregler fordi det er andre mennesker vi møder.
Drop arrogancen og udforsk
Hvis du vil have trafik til din hjemmeside som du kan konvertere til et salg, så skal du droppe din arrogante indstilling til hvilket medium der er bedst. Træk i dit Indiana Jones-udstyr (ja, jeg er dén generation) og træd ind i nye verdner for at udforske dem. Tag kontakt til deres indbyggere og start en dialog. Find ud af hvordan de tænker og handler.
Før du ved af det vil du elske de nye steder og mennesker du møder når du træder ud af din egen snævre verden.
3 trin til dit næste eventyr
For at gøre det lidt lettere for dig at trodse frygten og springe ud i nye sociale medier, så har jeg lavet tre trin der hjælper dig på vej. Men lad os først lige kigge på hvilke sociale medier du kan kaste dig over. Her er en liste over de mest populære med aktive brugere per måned i parentes:
- Facebook (1,6 milliarder)
- WhatsAp (1 milliard)
- QQ (853 mill.)
- WeChat (697 mill.)
- QZone (640 mill.)
- Tumblr (555 mill.)
- Instagram (400 mill.)
- Twitter (320 mill.)
- Baidu Tieba (300 mill.)
- Skype (300 mill.)
- Viber (249 mill.)
- Sina Weibo (222 mill.)
- Line (215 mill.)
- SnapChat (200 mill.)
- YY (122 mill.)
- VKontakte (100 mill.)
- Pinterest (100 mill.)
- LinkedIn (100 mill.)
Overrasket? Jeg stoppede listen da jeg nåede til LinkedIn. Der er mindst 50 mere. Din elskede LinkedIn kommer ind på en global 18. Plads.
Sociale medier er teknologi vi bruger til at kommunikere med hinanden. Det er klart at listen her har medier der ikke er specielt relevante for dig fordi de henvender sig til et publikum der er afgrænset til Kina eller Rusland. Men hvad skulle stoppe dem i at komme til Danmark på et tidspunkt?
Du er nød til at være åben og udforske disse andre medier. Find ud af om dit publikum er der.
Nå men du får også lige en liste over de medier der er mest relevante i Danmark (for dig der kun henvender dig til en dansk målgruppe).
- TikTok
- SnapChat
- YouTube
Trin 1: Spørg din målgruppe
Tag kontakt til et par håndfulde af din målgruppe. Ring til dem. Skriv til dem. Stop dem på gaden. Lige meget hvordan du kontakter din målgruppe, så stil dem et simpelt spørgsmål:
Hvilket socialt medium bruger du mest?
Spørg også lidt mere specifikt:
Hvilket socialt medium bruger du når du leder efter løsninger til [din niche]?
2. Udforsk din målgruppes favoritter
Gå i gang med at udforske din målgruppes favoritter. Lær medierne at kende. Opret en profil og gå på opdagelse. Øv dig i metoderne og lær kulturen at kende. Overskrid nogle grænser – især dine egne.
3. Vælg dit medium
Nu har du udforsket og det er tid til at vælge hvor du vil bruge din tid online. Vælg det medium hvor du kommer bedst i kontakt med din målgruppe. Bliv ekspert og deltag i debatten. Ligesom du skal skrive hver dag, så skal du også møde ind hos dit publikum hver dag. Vis dem er du er der for dem. Hjælp dem og skab værdi på deres favoritmedium.