Du tænker det. Jeg tænker det. Det er helt normalt. Vi bekymrer os for om vi er gode nok til at gøre det vi gør. Om vi er gode nok til at skrive blogindlæg og udgive dem. Vi er bange for at blive afsløret. At folk opdager at vi ikke er gode nok.
Men hvad er god nok?
På engelsk er der et udtryk der hedder impostor syndrome. Det er en indre frygt for at blive afsløret som falsk. Og det er helt normalt at føle det i større eller mindre grad. Når du lægger noget til offentlig skue vil du altid være nervøs ved hvordan dit publikum tager det.
Den frygt kan bremse dig og være en barriere for din blog. Når du bliver grebet af den, så udgiver du intet. Til sidst opgiver du.
Frygten for at være god nok er almindelig. Selvom vi intet har at frygte. Klart, der vil altid være nogle der er bedre end os. Men det er ikke en konkurrence om at være bedst. Vi skal huske på at det handler om at skabe værdi og hjælpe mennesker.
Lad os sige at der er ti personer – eller 100 – der er bedre end dig. Det er i princippet ligegyldigt. Du behøver ikke at være den absolut bedste for at hjælpe dit publikum. Og det er netop nøgleordet: publikum. Om du er god nok afhænger af dit publikum.
Dit publikum vil altid være mennesker der mangler en viden. De leder efter noget. Det kan være en løsning, et produkt eller bare underholdning. Dét dit publikum leder efter er noget du har. Derfor giver du det til dem. Når du kan hjælpe et andet menneske, så er du god nok.
Dit publikum bestemmer
Det er dit publikum der afgør om dit indhold kan bruges til noget. Det er dit publikum der bestemmer om du er god nok. Dit publikum læser dine blogindlæg fordi du skaber en eller anden form for værdi for dem.
Du må ikke prøve at skrive til et publikum du ikke har. Lad være med at skrive til de mennesker der véd mere om dit emne end du gør. De følger dig ikke. De læser ikke dine tekster. De er ligeglade med dig. Derfor har du ingen grund til at frygte at de vil komme efter dig for at ikke at være god nok.
I langt de fleste tilfælde vil eksperter i dit felt have respekt for det du laver – også selvom de måske er dygtigere til det end du er. Det sjove er at det ikke engang er sikkert at de såkaldte eksperter er særligt dygtige til at formidle deres viden. Hvis de ikke kan formidle deres ekspertise skaber de ikke den samme værdi som du kan.
Derfor er der mange der vælger at samarbejde. Vi er ikke lige gode til alting.
Din viden og erfaring er helt unik. Uanset hvilket niveau du befinder dig på. Når du kombinerer den viden og erfaring med din helt egen personlighed og synsvinkel, så skaber du værdi. Du rammer dit publikum.
I stedet for at frygte om du bliver afsløret som falsk, så brug tiden på at lære dit publikum at kende. I deres øjne er du nemlig god nok. Du er eksperten. Du er den de foretrækker af blive hjulpet af. Lev op til det ansvar og skriv. Hjælp dit publikum. Du er god nok.