Ville du ikke bare elske hvis folk læste dine tekster? Tænk hvis de havde lyst til at læse hvert eneste ord ud har skrevet på din blog. Eller bare hele dit opslag på LinkedIn eller Facebook.
Når du ikke får en eneste kommentar eller like på et opslag, så ønsker du sikkert at du kunne finde en metode til at skrive så folk fik lyst til at kommentere eller synes godt om dit opslag. Bare en eller anden form for reaktion.
Det behøver ikke at være så svært at skrive en tekst dit publikum vil elske at læse. En rigtig god metode er at appellere til læsernes følelser.
Beskriv en situation
Sæt dig ned foran din computer og sæt noget musik på du elsker at lytte til. Musik der giver dig lyst til at skrive. Hvis du foretrækker stilhed, så sørg for at der er ro omkring dig.
Bryg dig en varm kop kaffe der dufter så du næsten kan smage den før du sætter koppen for munden. Sæt dig ned og tage en dyb indånding – hold vejret et øjeblik og ånd ud igen med en lyd af velbehag.
Du føler ro. Du kan næsten ikke vente med at kommer i gang med at skrive. Du venter utålmodigt på din computer. Mens du venter tager du den første slurk kaffe. Og… så er den der – computeren er klar og du kan komme i gang med at skrive teksten dit publikum glæder sig til at læse med begejstring.
Ovenfor har jeg beskrevet en tilstand. Jeg har brug tilstandsverber og koblet dem på en situation. Tilstandsverber er desværre ikke særligt udviklende. Men de er gode til at beskrive – ja – en tilstand. Mit mål er et vække en følelse.
Fortæl en historie
Første gang jeg skulle skrive et blogindlæg føltes som en tur på pinebænken. Jeg vred min hjerne for at finde på ord at skrive. Jeg husker tydeligt at det var på et studieophold i Moskva. Blogging var et relativt nyt begreb og jeg havde oprettet en gratis blog for at familie og venner kunne følge mine oplevelser.
Jeg fik aldrig skrevet ret meget. Og det jeg skrev var nærmest kun korte fakta om en tur i centrum. Det var overhovedet ikke spændende at læse og røvkedeligt at skrive. Det føltes lidt som når vi skulle skrive dansk stil i gymnasiet.
I dag ved jeg hvad jeg skulle have gjort. Jeg skulle have fortalt historien om mine oplevelser og hvordan de fik mig til at føle. Publikum skal kunne leve sig ind i historien.
Når du skriver blogindlæg eller opslag på Facebook eller LinkedIn, så er det ikke nødvendigt at skrive lange følelsesladede historier. Du skal holde dig til korte relevante historier der støtter dit budskab.
Det handler om dit publikum
Husk, husk, husk. Når du skriver, så handler det om dit publikum. Det handler ikke om dig. Det er dit budskab, men du vil gerne have at dit publikum tager imod budskabet. Derfor hjælper det ikke at du har fokus på dig selv. Du skal have fokus på dit publikums behov.
Når du fortæller en historie er det derfor ekstra vigtigt at du hele tiden tænker over om den er relevant for dit publikum.
Nu er det din tur
Skriv et blogindlæg eller lave et opslag på Facebook, LinkedIn, Twitter eller et andet socialt medium. Fokusér på historien og hvilken følelse du vækker.
Når du er færdig, så vent og se hvordan reaktionerne bliver. Jeg tør vædde på at du får flere likes og kommentarer end du plejer.