Nogle fejl har ikke den store indflydelse på dit brand. Og andre kan kaste din forretning tilbage til stenalderen. Det interessante er at det ofte er nogle banale fejl der kan have de mest katastrofale følger.
De fire fejl jeg gennemgår i dette indlæg er nogle du meget let kan rette op på. Fælles for dem er at alle har stor indflydelse på dit brand og dit publikums opfattelse af dig. De hænger i høj grad sammen med konsistens – som øger dit publikums tillid til dig.
1. Intet eller dårligt foto
Det er latterligt nemt at glemme et billede af sig selv på sin hjemmeside. Men hovedet skal på bloggen (tøhø 🙄). Dit publikum har brug for at kunne sætte et ansigt på det indhold de læser. Det giver din blog mere personlighed og dit publikum følers sig mere trygge og velkomne.
Når du tør vise hvem du er, så skaber det tillid til dig og dine ydelser. Og tillid betyder alt hvis du ønsker at dit publikum skal købe dine produkter.
Dit foto skal være skarpt og enkelt. Baggrunden skal være ren og lys så man kan se dit ansigt tydeligt. Der må ikke være andre personer i billedet – kun dig. Nej, din undulat eller hund må heller ikke være med. Overvej eventuelt at betale en professionel fotograf for at lave et godt foto.
Brug det samme foto overalt. Både online og offline. Mennesker har brug for at se den samme ting 5-7 gange for at huske den. Derfor duer det ikke at du bruger et foto til Facebook og et andet til LinkedIn. Det er muligt at dit publikum kan se at det er dig, men den øjeblikkelige genkendelse opstår først når de ser et fuldstændig identisk billede.
Dit mål med personlig branding er at blive genkendt med det samme. Ved at bruge nøjagtig det samme foto overalt øger du din sandsynlighed for at blive genkendt. Og genkendelsen vil få dit publikum til at tænke: Hov, det var jo ham der hjælper med…
2. Bruger ikke logo
Hvis du har et logo, så brug det. Dit logo skal være overalt. Det skal være på alt hvad du laver. Dit logos funktion er at minde publikum om at det er dig der står bag. Logoet er med til at skabe genkendelse og dermed tryghed. Det skaber omgående et mentalt billede.
Det kan være svært at lave et logo. Min erfaring er at det både kan være kreativt og teknisk udfordrende. Jeg er stadig i gang med at lave et logo. Min udfordring er at finde på et symbol der repræsenterer mig og det jeg hjælper med. Det skal have min personlighed og samtidig vise mine grundværdier.
På den tekniske side er det en udfordring at lave et logo så det står grafisk skarpt. Det kræver at du kan gemme dit logo i specielle formater. Til den opgave skal du bruge særlige grafikprogrammer og du skal kunne bruge dem. Overvej at få en professionel grafiker til at hjælpe dig med opgaven.
3. Årstal ikke opdateret
Nederst på din hjemmeside står der et årstal. Noget i retning af “Copyright © 202x”. I de fleste WordPress-temaer kan dette årstal opdatere sig selv. Men ofte støder jeg på sider hvor årstallet ikke er opdateret.
Men kan det ikke være ligemeget?
Nej, fordi årstallet fortæller dit publikum hvornår du sidst selv har gjort noget ved din hjemmeside. Hvis der står 2012, så giver du indtrykket af at du ikke har gjort noget aktivt på din side i adskillige år. Uanset hvor godt og opdateret dit indhold er, så vil dit publikum føle at de er kommet ind på en forældet hjemmeside.
Hvem gider at søge råd og vejledning på en oldnordisk blog? Det er som at drikke en lunken kop kaffe. En skuffende oplevelse når man havde forventet noget andet.
Du kan hurtigt rette årstallet i footeren. I langt de fleste temaer kan du indsætte et tag som automatisk opdaterer årstallet mens du skåler nytåret ind.
4. Har ikke valgt en primær farve
Hvad er din farve? Du bør have en primær farve og en komplementærfarve. Mine farver er sort og rød. Jeg overvejer en tredje farve, men er ikke begejstret for røds komplementærfarve (grøn).
Mit farvevalg skal signalere styrke og aktivitet. De skal motivere til handling. Derfor bruger jeg farven rød til links og handlingsknapper.
Dine farver skal du bruge overalt – ligesom dit logo. Dine sociale profiler skal have dine farver. Dit profilbillede bør også indeholde dine farver. De er med til at skabe genkendelighed.
Hvilke farver tænker du på når du hører disse navne:
- Coca Cola?
- McDonalds?
- Bilka?
- Netto?
Farverne i et brand er ufatteligt vigtige for at publikum kan genkende det. Lad være med at bruge hele regnbuens palette. Hold dig til een primærfarve og dens komplementærfarve. I nogle tilfælde kan du bruge en tredje farve til handlingsknapper. Eller du kan bruge nuancer af primærfarven.
Ser farvecirklen for at finde dine farver. Da jeg ikke er grafiker har jeg fundet et rigtig godt og grunddigt blogindlæg der gennemgår teorien og hjælper dig med at finde dine farver: Farvecirkel og farveteori