
Dette er en del af et lille kursus i målrettet blogging. Det er for dig der vil lidt mere med din blog. Du er villig til at investere både tid og penge i at få en mere professionel blog med flere læsere. En blog der giver en indtægt. Få alle lektionerne her:
Minikursus i målrettet blogging
I den sidste lektion snakkede vi om at netværke offline og om at bygge relationer for at gøre din online profil stærkere. Som blogger var dét virkelig et vendepunkt for mig.
Efterhånden som jeg lærte at blive mere tryg ved at opsøge folk offline, smittede det helt naturligt af på mine relationer online.
Med andre ord: jeg lærte at stille vovede spørgsmål.
I bloggens barndom gik folk helt amok med linkudveksling. Alle tænkte bare på hvor mange links de havde til deres blog. De fandt hurtigt ud af at deres blogs ville rangere højere hvis de byttede links med andre bloggere. Hvis du linker til min blog, så linker jeg til din.
Ofte endte ens blog med at have en uendelig lang liste af links til irrelevante blogs.
I dag er det kun tåber der prøver linkudveksling. Det tilfører ingen værdi for læseren og søgemaskinerne gennemskuer det hurtigt og straffer dig med færre visninger.
Når det drejer sig om SEO gælder der en grundlæggende regel: Jo flere links din til din blog, jo bedre ligger den i søgemaskinerne. Desuden vil besøgende klikke på de links.
I den sidste ende betyder det at din blog får mere trafik.
Hemmeligheden i links til din webside ligger i relevans. Det linkede indhold skal passe ind i det indhold der bliver linket fra. Så det nytter altså ikke bare at bytte sig til links. Du er nødt til at lave meningsfuldt indhold der har relevans for læseren.
Men hvordan gør du det? – en god måde er at skrive gæsteindlæg.
Gæsteindlæg er den mest effektive måde at øge din blogs rækkevidde. Bare husk at det i dag ikke giver mening at gøre det for at få et link. Derimod handler det om at tænke på dine læsere og bruge gæsteindlæg til at opbygge autoritet.
Sandheden om gæstebloggeres motiv
Sandheden er at de fleste gæstebloggere skriver gæsteindlæg med det forkerte motiv. Deres mål er at få et backlink fordi de ved at det gavne placeringen i Google. Det bør ikke være grunden til at skrive gæsteindlæg.
Gæsteindlæg kan være enten effektive eller spild af tid. De er kun effektive hvis du har en strategi der prioriterer modtageren af dine vise ord. Faktum er at Google til hver en tid kan lave en omprioritering af backlinks i deres algoritme – det har du ingen kontrol over.
Men hvis du derimod sikrer trafikken fra gæsteindlægget ved at tilbyde en freebie mod at tilmelde sig din mailliste, så har du en god strategi. Min pointe er at gæsteblogging kan være utroligt effektive, men kun med en strategi og de rette intentioner.
Hvorfor skrive gæsteindlæg?
Her får du tre gode grunde til at skrive gæsteindlæg.
1. Gæsteindlæg bygger relationer med andre bloggere
Bloggere har brug for godt indhold. Helt enkelt.
Ved at være en god gæsteblogger og tilføre en andens blog værdi, bygger du relationer til andre bloggere. Bloggere udgør en relativ stor del af den kommunikation der finder sted på Internettet, især på de sociale medier som Facebook og Twitter.
Bloggere kan have overordentlig stor indflydelse.
Ved at opbygge venskaber med andre bloggere med gæsteindlæg, øger du din egen indflydelse på de sociale medier. I den sidste ende kan det give flere abonnenter på din mailliste.
2. Gæsteindlæg er godt for søgemaskinerne
En ting der ikke står til forhandling når du gæsteblogger er: Ejeren af bloggen skal tillade et link til din blog et eller andet sted i dit indlæg.
Over tid vil disse links hæve værdien af din blog for søgemaskinerne. Det gør dit indhold nemmere at finde.
3. Gæsteindlæg giver dig adgang til nye fællesskaber
Det bedste ved gæsteindlæg er at det giver dig mulighed for at få adgang til veletablerede fællesskaber, hvor du kan dele dit budskab.
Hvis du tilføjer en debat værdi, vil du opleve at den med tiden vil give flere læsere, fans og følgere.
Gæsteblogging kan være utroligt effektivt når dine motiver er rigtige. Det kræver også at du finder blogs med et fællesskab og et publikum der ville læse dine tekster. Det er hårdt arbejde. Det kan også være en udfordring at finde egnede steder at gæsteblogge.
God stil når du gæsteblogger
Som alt andet nyt, tager det tid at lære hvordan du bliver en god gæsteblogger. Men da du er gæst på en andens blog, kan du komme langt med almindelig høflighed.
Enhver blogger der vil have større indflydelse kan starte med at tillægge sig disse gode vaner:
Vær høflig
Lad være med at undervurdere disciplinen høflighed. Udvis respekt. Lad være med at presse. Spørg pænt om du må skrive et gæsteindlæg og husk at sige tak. De bedste gæstebloggere er høflige.
Vær ikke bange for at spørge
Det værste der kan ske er at du får et nej. Det er overraskende hvor mange der giver op inden de kommer i gang, simpelthen fordi de er bange for at spørge. Hvorfor ikke bare prøve?
Skriv høj kvalitet
Ved at bruge tid på at skrive godt indhold og blive kendt for høj kvalitet, gør du det nemmere at sælge dine indlæg til andre bloggere. Det handler om at lave godt indhold.
Vær vedholdende
Lad være med at give op hvis ikke det lykkes første gang. Prøv igen. Det lyder nemt, men hvis du nemt mister modet kan det være hårdt at gæsteblogge.
Giv værdi
Skriv indhold som andre bloggere har brug for. Der er overraskende mange der skriver til sig selv på en andens blog og rammer helt ved siden af. Andre gange skrive de om et emne der allerede er blevet dækket i et andet indlæg. Lidt research betaler sig.
Hav en pæn blog
Det lyder overfladisk – og det er det måske også. Men udseendet betyder noget. I dag kan du nemt få en pæn side uden at det koster en formue. Det er værd at investere lidt i en pæn webside for at give dine læsere et godt indtryk og som signalerer at du leverer godt indhold. Folk lægger først mærke til din webside, derefter læser de indholdet. En pæn side vil få andre bloggere til at tage dig mere seriøst.
Hjælp før du beder om hjælp
Den bedste måde at netværke er ved at hjælpe andre mennesker. Lad være med at indlede en relation til en anden blogger ved at spørge om lov til at gæsteblogge. Start med at vise interesse. Del bloggerens indhold på Facebook eller Twitter, skriv et par kommentarer, skriv en opmuntrende e-mail. Så kan du spørge om lov.
Gæsteblogging er et af de mest kraftfulde midler til at skabe autoritet, få indflydelse og at udvikle din blog. Hvis du ikke gæsteblogger, så går du glip af et hav af muligheder for at sprede dit budskab.
Hvorfor ikke starte allerede nu? Begynd med at finde en blog du vil skrive for.
Jeg har skrevet et par uddybende artikler til denne lektion: