Du har lagt tre timer i at skrive et godt indlæg. Det bedste til dato. Du har en superfed overskrift. Alt spiller. Problemet er bare – ingen læser det. Du skal promovere dine indlæg.
I flere år var jeg sikker på at jeg promoverede. Hver gang jeg havde skrevet et indlæg slog jeg det op på Facebook. Men ingen læste det jeg havde skrevet. Der var ingen der klikkede på mit link.
Jeg har set mange Facebookgrupper der der kun har til formål at promovere sine indlæg fra bloggen. Virker de? Måske giver de lidt trafik, men ikke meget. Den trafik jeg har fået fra disse grupper er fra indlæg der specifikt henvender sig til de bloggere der bruger gruppen til at promovere i. Jeg vil tro at dette indlæg vil kunne trække lidt opmærksomhed derfra.
I starten brugte jeg disse grupper meget, men ikke mere. Faktisk gør jeg alt helt anderledes i dag. Lad mig vise dig hvad jeg gør.
Promovér flere gange
Det er ikke nok at du slår dit indlæg op en enkelt gang på din Facebookvæg. Du skal slå det samme indlæg op flere gange på flere af de sociale medier.
Men lad være med at spamme dit netværk.
Det kræver en plan. Ligesom dine udgivelser kræver en plan, skal du have en plan for dine opdateringer på de sociale medier. Jeg kan ligeså godt sige med det samme at det er et stort arbejde at gøre manuelt. Jeg vil stærkt anbefale at du automatiserer din promovering.
Din opslag skal komme på bestemte tidspunkter på bestemte dage. Du skal finde ud af hvornår dine læsere sidder på Facebook, Twitter og LinkedIn. Derefter skal du planlægge dine opdateringer så du rammer dem over de næste to måneder.
Ja, du skal promovere det samme indlæg i to måneder frem. Hvis du skriver tre indlæg om ugen betyder det at du skal holde styr på promovering af 24 indlæg. Det er ca. 250 statusopdateringer. Det er næsten umuligt. Jeg bruge CoSchedule til at promovere. Det virker perfekt.
Den plan jeg kører efter ser sådan ud:
- På dagen jeg udgiver:
- Twitter (to opslag)
- Dagen efter:
- Ugen efter:
- Måneden efter:
- To måneder efter:
Det giver i alt 12 opslag for det samme indlæg. Læg mærke til at det er forskelligt hvor mange opslag hvert medie kan tolerere. Der er mange forskellige meninger om hvad der er bedst. Jeg tror det kommer an på hvad du skriver om og hvem dit publikum er.
Jeg få mest trafik fra Twitter.
Henvis til indlæg
Når du skriver et nyt indlæg kan du promovere gamle indlæg ved at indsætte et link i teksten. Du kan også henvise til dine egne indlæg andre steder på Internettet.
Jeg bruger mine indlæg til at besvare spørgsmål i grupper, forum og debatter. Jeg deltager i en række grupper på Facebook og LinkedIn, som jeg følger næsten hver dag. Mit mål er at hjælpe andre indenfor mit felt. Nogle gange får jeg muligheden for at linke mit svar til en artikel der kan uddybe svaret.
Hvis du vælger at bruge denne måde til at promovere er der nogle ting du skal passe på:
- Det er ikke alle grupper der tillader at du lægger links i dine svar. Læs reglerne for gruppen så du ikke risikerer at få et dårligt ry.
- Vær 100 % sikker på at dit link giver relevant værdi til gruppen.
Når jeg har tid til det skriver jeg også kommentarer på nogle af de blogs jeg følger. Her kan du også linke til specifikke artikler, men lad være med at linke til din websides forside. Du behøver ikke at linke fordi der næsten altid er et link i navnet på din kommentar.
Promovér gamle indlæg
Du har lagt meget arbejde i at skrive dine indlæg. Lad være med at lade dem forsvinde i glemsel. Sørg for at promovere dine bedste og mest populære indlæg. Gør det jævnligt.
Michael Hyatt anbefaler at promovere de 100 mest populære indlæg. Et indlæg hver dag.
Jeg har fulgt Michael Hyatts anbefaling i snart et halvt år. Det har givet en forøgelse i trafik på ca. 20 %. Endnu en fordel er at nogle indlæg er blevet populære igen. På den måde finder du dit evergreen content. Det er det indhold du kan bruge igen og igen, år efter år.