
Det er altid et stort spørgsmål – og desværre har det ikke et entydigt svar. Det kommer alt sammen an på dit indhold, publikum og mål med siden. Men generelt skal du regne med at skrive blogindlæg regelmæssigt og jævnligt.
En blog uden nyt indhold bliver uinteressant og en blog med alt for meget nyt indhold bliver svær at følge med i. Du skal finde en middelvej. Det giver sig selv at en blog har mange blogindlæg – ellers ville den ikke være en blog.
De første indlæg
Når du starter en helt ny blog skal den have indhold nok til at publikum vender tilbage efter mere. De skal kunne se en grund til at følge med når du udgiver nyt indhold. Derfor skal du starte din blog med mindst fem blogindlæg.
Over de næste par uger skal mængden af blogindlæg op på cirka 20 udgivelser. Ellers vil søgemaskinerne ikke betragte din nye blog som seriøs og værdifuld.
Det største arbejde ligger helt klart i starten af din blog. Du skal regne med at skrive de første 20 indlæg så hurtigt som du kan. Derefter kan du sætte din frekvens lidt ned og udgive i et mere realistisk interval så du ikke brænder ud.
De næste indlæg
Over de næste 12 måneder bør du passere 100 blogindlæg. Det svarer til cirka to indlæg hver uge. Det lyder af meget, men en nicheblog forventes at have et solidt fundament og det er svært at finde værdi i et bibliotek på mindre end 100 indlæg. Som udgangspunkt bør hver kategori på din blog indeholde mindst 20 blogindlæg. Så kan du jo selv lave regnestykket.
En målrettet blog bør have omkring fem kategorier og med 20 indlæg i hver kategori giver det 100 blogindlæg.
For at kunne opretholde motivation og kreativitet kræver det god planlægning. Især fordi du lige har startet din blog og ikke har oparbejdet rutinen til at levere så hyppigt.
Derefter
Det første år på bloggen går med at skrive indhold og få trafik til din side. Du oparbejder erfaring og ekspertise. Du er begyndt brande dig selv og blive kendt i din niche. Nu skal du til at planlægge hvor ofte det er nødvendigt at udgive.
Jeg kan betro dig at det ikke nødvendigvis giver flere læsere at skrive ofte. Jeg er i gang med et forsøg hvor jeg udgiver et blogindlæg hver dag i et helt år. Det er et led i personlig udvikling af min viden og færdigheder. Resultatet halvvejs inde i forsøget viser at trafikken på min blog er stort set uændret. Det er altså ikke hyppige udgivelser der giver meget trafik.
Derfor skal du afgøre hvor ofte du vil skrive og hvor ofte du orker at skrive. Daglige indlæg er benhårdt arbejde. Og er du urutineret er det bedre at du kun skriver en gang om ugen end at du brænder ud.
Hvis et ugentligt indlæg virker uoverskueligt for dig, så er du nok ikke helt klar til målrettet blogging. Du bør som minimum udgive et indlæg om ugen.
Hvorfor udgive regelmæssigt?
Søgemaskinerne er egentlig ligeglade med hvor mange gange om ugen du udgiver og dit publikum har sjældent styr på det. Tit kommer de ind på et indlæg du har skrevet for lang tid siden. Søgemaskinerne har bare brug for at se aktivitet på din blog. Herunder redigering og opdatering.
Kvalitet er bedre end kvantitet. Men den primære grund til at udgive regelmæssigt og gerne 1-2 gange om ugen er for at opretholde en god rutine. Og for at opøve skrivefærdigheder. Du bliver aldrig en god skribent hvis du kun skriver en gang om året. Det kræver at du skriver lidt hver dag.
Der findes bloggere der klarer sig rigtig god med bare een enkelt udgivelse om måneden. De har typisk meget lange blogindlæg der virkelig går i dybden med et emne. Det tager tid at lave den slags indlæg. Men til gengæld har de brugt mange år på at opbygge et solidt fundament på bloggen.
Sådan finder du ud af hvor mange indlæg der er bedst for dig
Ah – dejligt, en opskrift. Nix, næ – nej. Ingen magisk formel her. Der er kun een måde at finde din optimale udgivelseshyppighed: Prøv dig frem.
Fedt – men kunne du ikke hjælpe lidt mere, spørger du.
Ok. Her er et par tips der kan hjælpe dig lidt på vej. Men husk at det kræver øvelse og tålmodighed. Du er i gang med at opbygge erfaring og færdigheder.
Lyt til dit publikum
Efterhånden som du får opbygget et publikum vil du finde ud af hvad de foretrækker. Især hvis du lytter til dem. Du kan enten gå i dialog med dem og spørge dem direkte. Måske er der en forventning i din niche du allerede kender.
Du kan også finde meget information om dit publikums præferencer ved at følge din blogs statistik. Hold øje med antal unikke besøg og bounce rate. Se også på hvor lang tid dine læsere bruger på en side.
Lyt til dig selv
Det er også vigtigt at du er realistisk og tager højde for dine egne færdigheder. Kan du overhovedet overholde den frekvens du har planlagt? Måske skal du bruge mere tid på at øve dig i at skrive.
Hvad er dine mål med bloggen? Du er i gang med en målrettet blog, men hvis dit mål er at hjælpe en specifik gruppe mennesker med et uddybende indlæg en gang i mellem, så giver det nok ikke så meget mening at udgive hver dag.
Eksperimentér
Prøv dig frem i en periode på 1-2 måneder ad gangen. Se hvordan din udgivelsesplan virker på statistikken. Lav den lidt om og se effekten af ændringerne. Jeg kan for eksempel allerede nu se at jeg ikke behøver at udgive blogindlæg hver dag. Det gør ingen forskel.
Jeg har opbygget et solidt fundament og jeg er ret sikker på at jeg skruer mine blogindlæg ned til en udgivelse om ugen når mit projekt er slut. Måske kan det bedre svare sig at bruge tiden på at optimere gamle indlæg og genbruge dem til nyt indhold som arbejdsark eller e-bøger.
Den slags afhænger af mange ting der er svære at vide før du har prøvet det af. Målrettet blogging handler i høj grad om at turde prøve nogle ting af for at se om de virker.